Skip to main content
Optimaal genieten

Activiteiten

Zwem in het schone, heldere Veluwemeer. Of dobber rond op een surfplank of opblaasboot. Peddel het eiland rond met een kano of ga naar het andere eilandje. Of huur in de buurt een motor- of zeilbootje om de Veluwerandmeren mee te ontdekken! Uiteraard mag je op het eiland ook vissen.

Spelen op avontuurlijke plekken

Kinderen vermaken zich altijd uitstekend op het eiland met zand en water. Overal op het eiland zijn avontuurlijke plekjes om te spelen, zoals een prachtige klimboom, een spannend paadje door de natuur, een heuvel met uitzicht over het meer, de zandvlakte bij de tipi’s. En een heerlijk idee voor de ouders: de kinderen kunnen niet ver weg!

Altijd wat te doen

In de grote Tipi Lounge liggen tijdschriften, kleurboeken, gezelschapsspelletjes en buitenspelen, zoals jeu de boules, kubb, badminton, frisbee en voetbal. Er is ook een kinderzwerfboek-station, waar je boeken kunt ruilen. En je kunt hier altijd vuurtje stoken, marshmellows of broodjes roosteren en lekker genieten van de behaaglijke warmte.

Optimaal genieten

Houthakken, een vuurtje stoken, marshmallows roosteren, verhalen vertellen of met de gitaar en een wijntje rondom een behaaglijk vuur… Wie spreekt dat niet aan?! In juli en augustus kun je heerlijke frambozen en bramen plukken, vers uit de natuur!

Op het eiland is een spel vol uitdagende raadsels, puzzels en opdrachten uitgezet: “De Kronieken van Flevoland”. Een spannend spel om samen met je gezin of vrienden te spelen.  De opdrachten en raadsels bevinden zich verspreid over het eiland. Gedurende het gehele spel worden jullie meegenomen naar de ontstaansgeschiedenis van Flevoland. Kosten: € 7,50 per persoon.

Van maandag 31 juli t/m vrijdag 4 augustus 2023 is de kinderweek vol spannende activiteiten. Kijk op Nieuws om te zien welke activiteiten er op het eiland mogelijk zijn.

Current & Upcoming Exhibitions

Omgeving

Rondom en op het Veluwemeer valt genoeg te beleven, vaar makkelijk en snel met de veerboot naar de vaste wal voor een dagje uit.

Watersporten op het Veluwemeer

Aan de Flevolandse zijde van het Veluwemeer vind je talloze stranden, gezellige jachthavens, visgelegenheid en mooie aanlegplaatsen. Direct bij het strand is het water erg ondiep. Ideaal voor gezinnen met kleine kinderen, surfers, roeiboten, waterfietsen en kano’s. Voor het doorgaande verkeer zijn speciale vaarroutes aangewezen en waterskiërs en speedboten hebben eigen vaargebieden.

Veluwemeer ontdekken per fiets of te voet

Wandel of fiets door het polderland met z’n schitterende vergezichten en zonsondergangen. Of fiets langs het meer naar de visserstadjes Harderwijk en Elburg, met hun gezellige terrassen en winkels. Er zijn speciale MP3 fietsroutes ontwikkeld langs de meest unieke en onverwacht mooie plekjes in Flevoland. Download deze routes gratis op www.themaroutes.nl.

Bijzondere natuurgebieden in Flevoland
Relaxen op het Flevostrand

Park Flevostrand biedt uitstekende voorzieningen: een uitgebreide supermarkt, een snackbar, een restaurant, een bar-bistro met terras, tennisbanen, een wasserette en fietsverhuur. Bovendien liggen op en naast Flevostrand leuke strandjes om heerlijk van de zon en het water te genieten. Alle gasten van CampSpirit kunnen ook gratis gebruik maken van het overdekte zwembad van Flevostrand.

Attracties in Flevoland
Attracties in Gelderland