Skip to main content

Overnachten in een yurt? Laat je betoveren.

De yurt (ger in het Mongools) is een traditionele tentsoort die stamt uit de steppen van Mongolië. De tent ziet er door de ronde vorm bijzonder aantrekkelijk en knus uit. Een yurt is goed geïsoleerd en geventileerd, dus het is er fijn vertoeven, zelfs bij extreme warmte of kou. Altijd lekker kamperen in een yurt.

In een yurt overnachten is heel luxe en gezellig. De yurt heeft bovenin een lichtkoepel waardoor ’s nachts de sterren zichtbaar zijn. Laat je betoveren door de uitzonderlijke steunpilaren, de talrijke houten dakspaken en de mooie lichtkoepel. Als de kaarsjes branden en een knapperend vuurtje in de houtkachel weet je niet wat je meemaakt!

Voorzieningen yurt

Een yurt is voorzien van opgemaakte bedden (lakens en dekbedden), een kachel, kastjes, een tafel met stoelen, koelbox, gasstel, kookbenodigdheden en eetgerei. Aan de voorzijde is een klein terrasje gemaakt om lekker buiten te kunnen zitten en er hangt een hangmat. Er staan twee yurts, elk geschikt voor 4 tot 6 personen, op een apart plekje midden op het eiland, omringd door riet en struikgewas. Lekker uit de wind en met veel privacy overnachten in een yurt