Waan je in een andere wereld

Op een onbewoond eiland!

Geniet van de rust, de natuur, de vogeltjes en het fantastische uitzicht over het Veluwemeer.

Eiland ‘De Kluut’

De Kluut ligt midden in het Veluwemeer. Het ontstond zo’n 60 jaar geleden door zandopspuiting na de aanleg van Flevoland. Het eiland is ongeveer vier hectare groot. Het eiland is weelderig begroeid met hoge bomen, dicht struikgewas, rietpalm en heeft hier en daar grote open plekken van zand of gras.

Waan je in een andere wereld 
Waan je in een totaal andere wereld zonder auto’s of fietsen. Maak een verrassende wandeling over het eiland of trek je terug op een van de fraaie zitjes. Geniet van de rust, de natuur, de vogeltjes en het fantastische uitzicht over het Veluwemeer. 

Loungen in de Indianentipi  
In het gezellige tentenkamp staan de tenten zeer ruim opgesteld. Er is een grote tent met hoge tafels en een groepskeuken. In de grootste Indianentipi kun je lekker loungen rondom een behaaglijk vuurtje. Of heerlijke marshmellows roosteren boven het vuur. En hier kun je nieuwe mensen ontmoeten die ook te gast zijn bij CampSpirit. Er liggen gezelschapsspelletjes, boeken en tijdschriften en kleurboeken voor de kinderen. Buiten kun je ontspannen in een van de kleurrijke hangmatten. 

Voorzieningen
Het uitstekende toiletgebouw op het eiland beschikt over vier warme douches, wastafels en toiletten voorzien van toiletpapier. Ook zijn er twee gemeenschappelijke koelkasten en er is electriciteit om mobiele apparaten op te laden. In de havenkom met aanmeerpalen is ruimte voor 40 boten. Onze veerboot vaart vier keer per dag naar Flevoland, vanwaar je allerlei uitstapjes kunt maken.

Voorzieningen op het eiland

  • sfeervolle Tipi-Lounge met vuurplaats, spelletjes, tijd­schriften en boeken
  • grote tent met tafels en gemeenschappelijke keuken
  • zwemsteiger (incl. lucht­bedden, surfplanken en kano)
  • hangmatten en gezellige zitjes verspreid over het eiland
  • twee gemeen­schap­pelijke koelkasten
  • elektriciteit om mobiele apparaten op te laden
  • havenkom met ruimte voor 40 boten
  • vier keer per dag een veerboot naar Flevoland

Duurzaam toerisme

Respect voor de natuur
Duurzaam toerisme betekent vakantie vieren met respect voor de natuur. Dit begrip staat centraal binnen CampSpirit. De natuur en het omringende water heeft een rustgevend effect op mensen. Bij CampSpirit kun je voor een tijdje midden in de natuur zijn en heerlijk genieten van het gevoel ver weg te zijn van de rest van de wereld.

Benodigde energie zo beperkt mogelijk
Op Eiland De Kluut houden we de hoeveelheid benodigde energie zo beperkt mogelijk. Er staan zonnepanelen die het overgrote deel van de benodigde energie leveren. Het water voor de douches en toiletten komt uit een eigen bron en wordt via een ecologisch systeem (helofytenfilter) gezuiverd. Er wordt schoongemaakt met milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en het afval wordt gescheiden ingezameld.

© Campspirit. All rights reserved. 2017-2022