Skip to main content

Slapen in een tipi is de oervorm van kamperen

Overnachten in een indianen tipi is de oervorm van kamperen. De tipi (ook wel teepee of wigwam) is een kegelvormige tent die de indianen van de grote prairies in Noord-Amerika gebruikten. De tent heeft een krachtige uitstraling door de unieke vormgeving.

Kijk vanuit je bed naar de sterrenhemel

De tipi is sfeervol aangekleed met kleurrijke kleden en kussens. Bij aankomst zijn de bedden met uitstekende matrassen al opgemaakt. Stook een vuurtje in de tipi en maak het lekker warm en knus. De rook van het vuur stijgt naar buiten door de speciale rookflappen te openen. Kijk vanuit je bed naar de sterrenhemel. In een tipi leven rondom een centraal punt (de vuurplaats), geeft een heel speciaal, geborgen gevoel. Ieder kind vindt het fantastisch om te slapen in een echte Indianen tipi!

Voorzieningen Indianentipi

De tipi is volledig ingericht met kastjes, een tafeltje, een kookstel, koelbox, kookbenodigdheden, eetgerei, vuurplaats en hout. Bij elke tipi staat een picknicktafel, een houtkachel en hangt een hangmat. Op het eiland staan twee tweepersoons tipi’s, twee vierpersoons en twee zespersoons opgesteld.Volgens de Indianen vertegenwoordigt de vloer van de tent Moeder Aarde, die ons voedt en beschermt. De wanden worden gezien als de hemel, de Vader. De palen vormen de paden van de aarde naar de hemel, de verbinding tussen de mens en Wakan’ Tanka, het Grote Mysterie. (Laubin, vrij vertaald)