Skip to main content

Beeldend coachen

[:nl]

Saskia van Beek (www.sastekentaal.nl) gebruikt als beeldend coach onder andere de Assagioli en Gregg Furth methode. Beeldend coachen is een vorm van coaching waarbij de cliënt (of een groep cliënten) op creatieve wijze in beeld brengt wat in hem of haar leeft.

Waar gewenst gaat ze persoonlijk in op individuele knooppunten van de deelnemers. Alle deelnemers nemen de gemaakte kunstwerken mee naar huis. Ze krijgen ook een hand-out van deze werkvorm om hun eigen werk verder te analyseren.

Uit de knoop

Iedereen loopt wel eens ergens vast. Met deze schilderworkshop leer je om op een ontspannen manier met knooppunten om te gaan. Door het ontrafelen van knopen ontstaat verdere groei.
Tijdens de workshop krijgen de deelnemers uitleg en begeleiding over materiaalgebruik, mengen van kleuren en gebruik van technieken. We werken op doek of papier van circa 50×60 cm.

 

De magie van het loslaten

Iedereen maakt plannen om doelen te bereiken. Leer in deze workshop hoe je omgaat met onverwachte situaties. Door het tonen van flexibiliteit worden belemmeringen omgezet in kansen. Onverwachte situaties bieden soms meer dan je verwacht!

We werken op speciaal dik papier. Er komen drie technieken aan de orde waarvan we één uitwerken met hoog pigment metallic potloden. Als de heldere ecolineverf is opgedroogd onstaat er een prachtig kleurenspel. Dit kleurenspel bewerken we verder met speciale professionele kleurpotloden.

 

Hundertwasser, ‘Stad van je dromen’

Door te bouwen en creëren waarin niets fout is en alles mag, wordt creativiteit aangesproken. De deelnemer leert de eigen kwaliteiten herkennen en benutten. De deelnemer kan zo een eigen gevoel van identiteit neerzetten. In plaats van een ‘Stad van je dromen’ kun je ook een ‘Bedrijf van je dromen’ bouwen!

Naast ecoline werken we met verschillende materialen: strasstenen, holografisch glanskarton, diverse stiften, goud- en zilververf.

Samen één

Elke deelnemer heeft een eigen karakter, ervaringen en doelen die hij meeneemt in het team. Aan de hand van een schilderopdracht met een bepaald thema, krijgt iedereen inzicht in elkaars sterke en minder sterke kanten. Daar kun je rekening mee houden en juist elkaars sterke kanten optimaal benutten. Ieder is een onderdeel van een team en samen sta je sterk!

Een groep wordt een team zodra ieder lid verantwoordelijkheid neemt voor zijn bijdrage in de interactie. Elke deelnemer krijgt een eigen schilderdoek, samen vormen die doeken één groot doek. Leuk als aandenken voor aan de muur op kantoor.

Chaos management

Beter leren samenwerken

Teambuildingsworkshop geschikt voor mensen die veel praktisch moeten samenwerken op de werkvloer zoals horecapersoneel, verplegend- en detailhandel personeel.

Handen gebruiken we om ordening te geven aan chaos, zoals schoonmaken, opruimen, jezelf verzorgen. Maar ook om chaos te maken; van alles laten slingeren, koken en niet opruimen, impulsief reageren op leuke prikkels en uitnodigingen. We hebben ook negatieve chaos van deadlines, crisis en te veel activiteiten, te veel moeten, te veel willen. We willen veel betekenen in relaties en op de werkvloer. Elke vorm van jezelf verliezen creëert chaos. Chaos dwingt ons onszelf terug te vinden, te vernieuwen en creatief te blijven.

Met oefeningen worden we ons bewust van geluiden en bewegende elementen om ons heen. Chaos waar we aan gewend zijn geraakt. We wisselen ervaringen uit die je op de werkvloer zou vermijden.

Dan maken we de eigen chaos zichtbaar op papier, zodat we goed kunnen kijken naar onze eigen dosis chaos, die we zelf veroorzaken of ervaren.

Tot slot ordenen en verbinden we onze helpende, dienstbare handen die je beschikbaar stelt voor je (net)werk, om weer overzicht en inzicht te krijgen.

Verrassende en inspirerende workshop!

[:]