• Nederlands
  • English
  • Deutsch
  • FOOTER2 05
  • FOOTER

Activiteiten

Zwem in het schone, heldere Veluwemeer. Of dobber rond op een surfplank of opblaasboot. Peddel het eiland rond met een kano of ga naar het andere eilandje. Of huur in de buurt een motor- of zeilbootje om de Veluwerandmeren mee te ontdekken! Uiteraard mag je op het eiland ook vissen.

Spelen op avontuurlijke plekken
Kinderen vermaken zich altijd uitstekend op het eiland met zand en water. Overal op het eiland zijn avontuurlijke plekjes om te spelen, zoals een prachtige klimboom, een spannend paadje door de natuur, een heuvel met uitzicht over het meer, de zandvlakte bij de tipi’s. En een heerlijk idee voor de ouders: de kinderen kunnen niet ver weg!

Altijd wat te doen
In de grote tipi liggen tijdschriften, kleurboeken, gezelschapsspelletjes en buitenspelen, zoals jeu de boules, kubb, badminton, frisbee en voetbal. Er is ook een kinderzwerfboek-station, waar je boeken kunt ruilen.

Optimaal genieten
Houthakken, een vuurtje stoken, marshmallows roosteren, verhalen vertellen of met de gitaar en een wijntje rondom een behaaglijk vuur… Wie spreekt dat niet aan?!

In juli en augustus kun je heerlijke frambozen en bramen plukken, vers uit de natuur!

Op het eiland organiseren we ook regelmatig activiteiten. Kijk op de Nieuws om te zien welke activiteiten er dit seizoen zijn. 

Kinderweek 5 – 9 augustus 2019
Wie droomt er niet van om eens op een echt onbewoond eiland te leven! Slapen in een Indianen tipi en overdag heerlijk zwerven over het eiland en van alles ontdekken. Van maandag 5 t/m vrijdag 9 augustus worden er allerlei activiteiten voor de kinderen van onze gasten georganiseerd. Je wordt met een piratenboot naar het eiland gebracht waar er deze dagen heel wat avonturen beleefd worden. Het blijft nog even een verrassing wat er gedaan wordt, maar spannend zal het zijn. 

Het programma is geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Omgeving

Rondom en op het Veluwemeer valt genoeg te beleven, vaar makkelijk en snel met de veerboot naar de vaste wal voor een dagje uit.

Watersporten op het Veluwemeer
Aan de Flevolandse zijde van het Veluwemeer vind je talloze stranden, gezellige jachthavens, visgelegenheid en mooie aanlegplaatsen. Direct bij het strand is het water erg ondiep. Ideaal voor gezinnen met kleine kinderen, surfers, roeiboten, waterfietsen en kano's. Voor het doorgaande verkeer zijn speciale vaarroutes aangewezen en waterskiërs en speedboten hebben eigen vaargebieden.

Ontdekken per fiets of te voet
Wandel of fiets door het polderland met z'n schitterende vergezichten en zonsondergangen. Of fiets langs het meer naar de visserstadjes Harderwijk en Elburg, met hun gezellige terrassen en winkels. Er zijn speciale MP3 fietsroutes ontwikkeld langs de meest unieke en onverwacht mooie plekjes in Flevoland. Download deze routes gratis op www.themaroutes.nl.

Bijzondere natuurgebieden in Flevoland

Relaxen op het Flevostrand
Park Flevostrand biedt uitstekende voorzieningen: een uitgebreide supermarkt, een snackbar, een restaurant, een bar-bistro met terras, tennisbanen, een wasserette en fietsverhuur. Bovendien liggen op en naast Flevostrand brede stranden om heerlijk van de zon en het water te genieten. Alle gasten van CampSpirit kunnen ook gratis gebruik maken van het overdekte zwembad van Flevostrand.

Attracties in Flevoland

Attracties in Gelderland

nieuws-activiteiten

De Kronieken van Flevoland

De Kronieken van Flevoland

De Kronieken van Flevoland is een raadselachtig belevingsspel voor groepen en gezinnen die verblijven bij CampSpirit, op eiland De Kluut. De spelers krijgen een kist vol uitdagingen, raadsels en puzzels die hen meeneemt op een tijdsreis langs 6000 jaar historie.

De provincie Flevoland is de jongste provincie van Nederland en de archeologische vondsten en spectaculaire verhalen uit haar polders zijn verbazingwekkend!

lees meer

Wat is er allemaal te doen in de omgeving van eiland De Kluut?

Wat is er allemaal te doen in de omgeving van eiland De Kluut?

Op de website van Kidsproof vind je veel leuke tips en inspiratie in de omgeving van eiland De Kluut. Je vindt er een uitgebreide Uit-agenda, kindvriendelijke restaurants, mooie kinderwinkels, blote-voeten-paden, kabouterwandelroutes, de spannendste speeltuinen, kidsproof-musea en natuurlijk de leukste zwembaden van Flevoland.

lees meer

  • Campspirit Header Serie 05