• Nederlands
  • English
  • Deutsch
  • FOOTER2 05
  • FOOTER

Eiland De Kluut

De Kluut ligt midden in het Veluwemeer. Het ontstond zo’n 60 jaar geleden door zandopspuiting na de aanleg van Flevoland. Het eiland is ongeveer vier hectare groot. Het eiland is weelderig begroeid met hoge bomen, dicht struikgewas, rietpalm en heeft hier en daar grote open plekken van zand of gras.

Waan je in een andere wereld 
Waan je in een totaal andere wereld zonder auto’s of fietsen. Maak een verrassende wandeling over het eiland of trek je terug op een van de fraaie zitjes. Geniet van de rust, de natuur, de vogeltjes en het fantastische uitzicht over het Veluwemeer. 

Loungen in de Indianentipi  
In het gezellige tentenkamp staan de tenten zeer ruim opgesteld. Er is een grote tent met hoge tafels en een groepskeuken. In de ruime Indianentipi kun je lekker loungen. Rondom een behaaglijk vuurtje kun je wegzakken in de comfortabele kussens. Ontmoet nieuwe mensen die ook te gast zijn bij CampSpirit. Of rooster wat heerlijke marshmallows boven het vuur. Er liggen gezelschapsspelletjes, boeken en tijdschriften en kleurboeken voor de kinderen. Buiten kun je ontspannen in een van de kleurrijke hangmatten. 

Voorzieningen
Het uitstekende toiletgebouw op het eiland beschikt over vier warme douches, wastafels en toiletten voorzien van toiletpapier. Ook zijn er twee gemeenschappelijke koelkasten en er is electriciteit om mobiele apparaten op te laden. In de havenkom met aanmeerpalen is ruimte voor 40 boten. Onze veerboot vaart vier keer per dag naar Flevoland, vanwaar je allerlei uitstapjes kunt maken.

Gemaakt door: www.luchtfilmproducties.nl

campspirit-logo-element

Een familiereünie, vriendenweekend of bijzondere en intieme bruiloft? Huur het hele eiland alleen voor jullie! Omringd door water en natuur, alle ruimte voor buitenactiviteiten en alle tijd om echt onder elkaar te zijn.

Ga samen eten in de grote tent met hoge tafels en een groepskeuken. In de sfeervolle Tipi Lounge zit je 's avonds gezellig met z'n allen rondom het vuur. Voor de catering zorgen wij: ontbijt, lunch, een uitgebreide barbecue of een diner verzorgd door een kok. Uiteraard mogen jullie ook alles zelf regelen.

Het eiland heeft dertien slaaptenten voor maximaal 50 personen.

Lees meer

 

Duurzaam toerisme

Respect voor de natuur
Duurzaam toerisme betekent vakantie vieren met respect voor de natuur. Dit begrip staat centraal binnen CampSpirit. De natuur en het omringende water heeft een rustgevend effect op mensen. Bij CampSpirit kun je voor een tijdje midden in de natuur zijn en heerlijk genieten van het gevoel ver weg te zijn van de rest van de wereld.

Benodigde energie zo beperkt mogelijk
Op Eiland De Kluut houden we de hoeveelheid benodigde energie zo beperkt mogelijk. Er staan zonnepanelen die het overgrote deel van de benodigde energie leveren. Het water voor de douches en toiletten komt uit een eigen bron en wordt via een ecologisch systeem (helofytenfilter) gezuiverd. Er wordt schoongemaakt met milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en het afval wordt gescheiden ingezameld.

  • Campspirit Header Serie 05