Teamtrainingen “zonder wrijving, geen vuur”

 — 

De Tondel biedt ook volwaardige teamtrainingen aan. Alle trainingen worden begeleid door professionele trainers en coaches. Zij zijn in staat om de training volledig aan te passen op de wens van de klant. Deze trainingen worden zo veel mogelijk in de buitenlucht gegeven, met vele uitdagende en spannende werkvormen. Mocht u geïnteresseerd zijn in één van deze trainingen, dan graag mailen naar coen@de-tondel.nl.

 • Focus
  Ken je dat gevoel dat je éen bent met je taak en de rest van de wereld er even niet toe doet? Je wordt niet afgeleid door kletsende collega’s, rammelende telefoontjes of de geur van verse koffie? Dan heb je geluk, er zijn maar weinig mensen die zich volledig af kunnen sluiten van de buitenwereld. Terwijl die staat van opperste concentratie erg gewenst is in het leven. Een goede focus levert je veel op, wat betreft efficiency, kwaliteit en werktempo.
  De Duitse sportpsycholoog Eberspächer ontwikkelde een model van aandacht cirkels. Met dit model als leidraad gaan we op een voor Nederland unieke en uitdagende manier met het team aan de slag om meer grip te krijgen op het begrip ‘Focus’.
 • Feedback
  Feedback gaat eigenlijk over samenwerken. De competentie om goed te kunnen samenwerken wordt iedere dag belangrijker. Vaste structuren verdwijnen, mensen laten zich lang niet altijd meer sturen door regels, hiërarchie of vaste procesafspraken.
  De mens is in de kern een sociaal wezen. Samen hebben we meer toegevoegde waarde. In nieuwe organisaties, of in organisaties die willen innoveren is goed samenwerken de sleutel tot succes. En om goed samen te werken is Feedback essentieel.
  Vanuit het 4-G-model gaan we aan de slag om met elkaar tot een betere vorm van samenwerken te komen.
 • Stressmanagement
  ‘’Tame your inner goldfish’’

Deze training richt zich op ons belangrijkste veiligheidssysteem, een prachtig systeem wat ons vaak helpt en eveneens vaak onze grootste vijand is. Dit systeem is gericht om ons doen te overleven, het is echter niet ingesteld op de “stress” van nu. Het is ingericht op sabeltandtijgers en andere roofdieren en gevaren, die van relatieve korte duur een probleem kunnen zijn, en daarvoor is dit systeem hoogst effectief. Het is niet mee ontwikkeld in de tijd zoals gezegd en bv een goudvis beschikt over hetzelfde systeem. Voor ons mensen is het een belangrijk systeem en heel handig als we de gebruiksaanwijzing leren kennen en dat is nu waar de training over gaat; leer je eigen gebruiksaanwijzing kennen om zo beter de signalen te interpreteren en daar mee te kunnen omgaan.

© Campspirit. All rights reserved. 2017-2023