• Nederlands
  • English
  • Deutsch

Indianentipi

Slapen in een tipi is de oervorm van kamperen
Overnachten in een tipi is de oervorm van kamperen. De tipi (ook wel teepee of wigwam) is een kegelvormige tent die de indianen van de grote prairies in Noord-Amerika gebruikten. De tipi heeft een krachtige uitstraling door de unieke vormgeving.

Kijk vanuit je bed naar de sterrenhemel
De tipi is sfeervol aangekleed met kleurrijke kleden en kussens. De tent is compleet ingericht met bij aankomst reeds opgemaakte bedden met uitstekende matrassen. Stook een vuurtje in de tipi en maak het lekker warm en knus. De rook van het vuur stijgt naar buiten door de speciale rookflappen te openen. Kijk vanuit je bed naar de sterrenhemel. In een tipi leven rondom een centraal punt (de vuurplaats), geeft een heel speciaal, geborgen gevoel. Ieder kind vindt het fantastisch om te slapen in een echte Indianentipi!

Voorzieningen Indianentipi
De tipi is volledig ingericht met kastjes, een tafeltje, een kookstel, koelbox, kookbenodigdheden, eetgerei, vuurplaats en hout. Bij elke tipi staat een picknicktafel en hangt een hangmat. Op het eiland staan twee tweepersoons tipi’s, twee vierpersoons tipi’s en twee zespersoons tipi’s opgesteld.

Volgens de Indianen vertegenwoordigt de vloer van de tipi Moeder Aarde, die ons voedt en beschermt. De wanden van de tipi worden gezien als de hemel, de Vader. De palen vormen de paden van de aarde naar de hemel, de verbinding tussen de mens en Wakan’ Tanka, het Grote Mysterie. (Laubin, vrij vertaald)

Icons 01
Icons 02
Icons 03
Icons 05
  • Campspirit Header Serie 05